Tips voor een goede sollicitatie 12 feb

Tips voor een goede sollicitatie

Staat er een sollicitatiegesprek voor je op de planning? Bereid deze dan goed voor, want je kunt maar één keer een eerste indruk geven. Hieronder een aantal handige tips die wellicht van pas komen.

Kom op tijd
Het lijkt heel logisch, maar toch gaat het nog vaak mis. Zorg ervoor dat je ongeveer 5-10 minuten van te voren aanwezig bent en zorg ervoor dat je mobiele telefoon uit staat.

Voorbereiding
Verdiep je van te voren in het bedrijf waar je gaat solliciteren. Zo voorkom je dat je met je mond vol tanden staat en zal je veel beter in staat zijn de vragen te beantwoorden. Je zal jezelf ook meer op je gemak voelen als je weet waar je voor komt. Neem een pen en kladblok mee waarop je aantekeningen kunt maken en eventueel je eigen vragen kunt opschrijven.

Oefen sollicitatievragen
Bedenk welke vragen er gesteld kunnen worden en geef hier zelf antwoord op. Oefen deze vragen goed voor jezelf. Je zult je hierdoor een stuk zelfverzekerder voelen, wat je ook zult uitstralen.

Houding en presentatie
De houding die je hebt tijdens de sollicitatie is misschien nog wel het meest belangrijk. Een representatieve houding en de manier waarop jij je presenteert voor het bedrijf is ontzettend belangrijk voor je sollicitatie. Pas je kleding aan op de functie waarvoor je solliciteert. Zorg voor schone kleding, gepoetste schoenen en een frisse lichaamsgeur.

Wees actief gesprekspartner
Luisteren is een must, maar je zult jezelf ook moeten verkopen. Vertel wat over jezelf en stel zo nodig vragen. Zo zien ze dat je echt geïnteresseerd bent. 

Blijf eerlijk
Verkoop jezelf maar zorg ervoor dat je eerlijk blijft. Maak je cv daarom ook niet mooier dan het is en zorg ervoor dat je jouw cv kunt toelichten. 

delen via 
terug naar overzicht
rss mail icon Nieuwe vacatures direct in je mailbox of via RSS !
Maak gebruik van onze service om nieuwe vacatures van jouw voorkeur in je mailbox of via rss te ontvangen.

aanmelden
Overname Rubes Personeelsdiensten door Janssen Interim Services

Janssen Interim Services is verheugd u te kunnen mededelen dat deze de krachten heeft gebundeld met Rubes Personeelsdiensten en verder zal gaan onder de naam van eerstgenoemde. Janssen Interim Services wil haar positie verder verstevigen en daarbij is de samenwerking een vervolgstap in de groeistrategie die is ingezet binnen de onderneming.

Directeur Martijn van der Laan verklaart:
"Janssen Interim Services is een stabiele intermediair in de techniek & industrie branche. Om deze positie verder te verstevigen, zijn volop nieuwe innovaties in gang gezet binnen Janssen Interim Services. Wij willen ons anders dan andere bureaus in de markt vestigen. Door de krachten van Rubes Personeelsdiensten en Janssen Interim Services te bundelen en door te gaan als één sterk merk, zijn wij ervan overtuigd dat onze komende, nader te introduceren innovaties beter overgebracht kunnen worden bij onze relaties."

De huidige medewerkers van Rubes Personeelsdiensten zijn inmiddels bij Janssen Interim Services aangesloten en vanaf heden gevestigd in het pand aan de Koopmanslaan 27/B, 7005 BK te Doetinchem.

Janssen Payroll Services blijft als landelijk payroll dienstverlener actief en zal onderdeel blijven van de organisatie.

Contactpersoon Janssen Interim Services:
Martijn van der laan / mvdl@jansseninterimservices.nl / 0314 - 374940.